Bewertung von giannis39 im Detail
giannis39
ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΛΕΜΕΣΟΣ, Zypern98%
Παρθενώνας και Ελλάδα, Παρθενώνας και Πολιτισμός, Παρθενώνας και Ιστορία για μένα είναι το ένα και το αυτό. Ανέκαθεν δεν μπορούσα να διανοηθώ την Ελλάδα χωρίς αυτό το υπέρλαμπρο κατασκεύασμα, που μέσα στους αιώνες έγινε το σύμβολο του πολιτισμού, της ελευθερίας και της δημοκρατίας με οικουμενικές διαστάσεις. Όταν για πρώτη φορά επισκέφτηκα την Αθήνα, πριν μερικά χρόνια η πρώτη μου σκέψη και πράξη ήταν ν’ ανεβώ στον Ιερό βράχο της Ακρόπολης. Όντως με μεγάλη συγκίνηση και δέος ξεκίνησα από το παρακείμενο μονοπάτι την ανάβαση μου που πρόσμενα χρόνια τώρα. Όσο πλησίαζα την κορυφή και τον Παρθενώνα ανεξήγητες δυνάμεις μου έδιναν φτερά στα πόδια, και μια ευφροσύνη με διακατείχε που πρώτη φορά ένοιωσα στη ζωή μου. Πραγματικά έμεινα άναυδος μόλις πρωτοαντίκρισα αυτό που ονειρευόμουν από μικρό παιδί. Πρώτα απ’ όλα ευχαρίστησα τον Μεγαλοδύναμο που με αξίωσε να πραγματοποιήσω αυτό το ταξίδι! Αμέσως μετά με μεγάλη συγκίνηση και θαυμασμό άρχισα την περιδιάβαση μου ανάμεσα στις φθαρμένες, από τον χρόνο αλλά και από τους βανδαλισμούς των διάφορων κατακτητών και αρχαιοκάπηλων εντυπωσιακές κολώνες. Η τελειότητα στην κατασκευή τους ήταν εμφανής, μια απίστευτη τελειότητα που σε κάνει να διερωτάσαι αν είναι ανθρώπινο κατασκεύασμα ή Θεϊκό. Προσπαθούσα νοερά να φέρω στο μυαλό μου πως ήταν όταν αποπερατώθηκε ο ναός της Παρθένου θεάς Αθηνάς, πόση περηφάνια και ικανοποίηση θα είχαν οι εμπνευστές και δημιουργοί του, πόση χαρά και σεβασμό θα είχαν οι Αθηναίοι πολίτες, αλλά και πόσο θαυμασμό και ζήλεια θα είχαν οι υπόλοιποι Έλληνες και μη. Αφού ικανοποίησα όλες μου τις αισθήσεις και συναισθήματα περιπλανώμενος μέσα στον Παρθενώνα συνέχισα την περιδιάβαση μου εξερευνώντας και τον υπόλοιπο Ιερό βράχο.
Akropolis von Athen10