Bewertung von stella1 im Detail
stella1(55)
Αθήνα, Griechenland98%
Το Σχολαρχείο βρίσκεται στα Αναφιώτικα, την παλιά συνοικία της Πλάκας, κάτω από την Ακρόπολη. Στεγάζεται σε ένα ανακαινισμένο κτίριο του περασμένου αιώνα, όμορα διατηρημένο και ανακαινισμένο. Λουλούδια, γεράνια και βασιλικοί στολίζουν τους χώρους, ενώ το εσωτερικό του είναι γεμάτο φωτογραφικές αναμνήσεις.
Η ιδιαιτερότητα του σερβιρίσματος είναι ο δίσκος. Ένας μεγάλος δίσκος γεμάτος από πιάτα και ορεκτικά περνά από μπροστά σου και παίρνεις ότι βαστά η ψυχή σου. Παραδοσιακά πιάτα, όπως μελιτζάνες τσακώνικες τηγανιτές με σάλτσα, σπιτικός μουσακάς, που τον αποκαλούν ο μουσακάς της Πρεσβυτέρας, κεφτεδάκια της γιαγιάς Μαδρίτσας, με γνήσια μαμαδίστικη γεύση, τυρί σαγανάκι, τηγανισμένο σε φρέσκο λάδι και βέβαια τζατζίκι σμυρναίικο.
Μας άρεσαν οι λαχανοντολμάδες, ζουμεροί και γευστικοί, βγαλμένοι ολόφρεσκοι από το τσουκάλι της Ματούλας της Παπαδοπούλας.
Από τις σαλάτες μας πρότειναν και δοκιμάσαμε τους γίγαντες με σάλτσα. Απίστευτη γεύση. Πραγματικά αξέχαστο πιάτο.
Εγώ δεν δοκίμασα, αλλά οι φίλοι μου έπεσαν με τα μούτρα πάνω στις σουπιές τις αλανιάρες. Από τα επιφωνήματα κατάλαβα πως έμειναν απολύτως ικανοποιημένοι.
Εμείς πήγαμε το μεσημέρι, μετά το γραφείο. Οι ορδές είχαν ήδη πάρει το δρόμο προς τα μουσεία ή τα κρεβάτια τους. Ησυχία και καλό σερβίρισμα ήταν ότι πρέπει για να απολαύσουμε τις γεύσεις, που πραγματικά είναι γνήσιες παραδοσιακές.
Από το Σύνταγμα μας πήρε δέκα λεπτά περπάτημα για να φτάσουμε στο Σχολαρχείο.
-----------------
Προσοχή
το άλλο αξιοθέατο ως Palia Vouli είναι το ομώνυμο εστιατόριο. Οι φώτο είναι λάθος και ζήτησα να μεταφερθούν εδώ.
Sholarhio10