Bewertung von prisa im Detail
prisa(40)
Пловдив, Bulgarien95%
Базел е град със собствена атмосфера, може би не толкова красив като останалите големи швейцарски градове, но също така чист, подреден и спокоен.
Ако пътувате към Базел от Франция, следвайте табелите за Бале, така го изписват във френскоговорящите райони.
За зоологическата градина в Базел бях слушала много и понеже не пропускам градини от всякакъв тип, първото нещо което посетих в Базел беше зоологическата градина.
За мое учудване, тя се оказа почти в центъра на града, очаквах околната гледка да е парк, а то се оказаха сгради и даже се чуваха преминаващите влакове.
Заедно с билетите на касата получихме и карта на градината с означения къде какви животни се намират. Билетопродавачката не се притесни когато я заговорихме на английски.
Оказа се, че парка е много голям, има всякакви животни, а от няколко толкова много, че жилищата им ми се сториха тесни.
Целият парк е с много зеленина и много вода - езерца с рибки, мини рекички, в които плуват патици.
За мен много интересен беше терариума, свободно разхождащите се пингвини, малките крокодилчета, слончета и жирафчета.
Имаше и огромен истински крокодил, гледката му беше наистина респектираща.
Зоопарка ни хареса, прекархме там един много приятен следобед.
Zoo Basel9
Kindereignung
Artenvielfalt
Намира се на лесно достъпно място, както с кола, така и с обществения транспорт, а дори и пеш.
Градината е голяма и с много видове животни, струва си да се види.