Bewertung von Milli im Detail
Milli
Arvika, Schweden80%
I slutet av april besökte vi Mariebergsskogen för första gången. Det är gratis att gå in i parken och dom har öppet från 07.00-22.00.
Området är ganska stort fast kanske inte så stort som jag egentligen hade trott. Det finns en minigolfbana, beachvolleyplanbasketplan , kiosk, restauranger, en jättestor lekplats och en mindre. Sen finns det olika områden man kan besöka inne på området som bland annat fågeldammen, jakt och fiskestugan, Gammelgården, Sätervallen, Lilla Marieberg, Herrgården, Spikgården, Nysäterboden, fågeltorn, frilufsteater, Lillskogen och Stallbacken.
När vi kom hit var klockan kanska mycket så vi valde att först gå till Stallbacken som stänger klockan fyra. Här inne kunde man gå in i olika stall och se på blandannat hästar, grisar, höns, fåglar, kaniner, marsvin, råttor medmera. Sen gick vi till Lillskogen som ligger alldeles intill där djuren står utomhus och där finns blandannat flera olika sorters grisar och svin, får, getter och kossor. Visst man kan tycka att det inte är så jättemycket djur att se på men tänk på att detta är helt gratis så jag tyckte ändå det var toppenbra och kommer garanterat att återvända hit. Sen gick vi runt och kollade på hela området och det var väldigt fint och ligger precis intill vattnet med jättefin utsikt. Det står på hemsidan att man kan åka ett minitåg med guidning runt parken för 25kr samt en trollvandring för 40kr, eller skattjakt men detta såg vi inget av så det kanske inte hade öppnat ännu utan bara går på sommaren. På vintern kan man åka skridskor tillsammans med en pingvin mellan kiosken och minigolfbanan och det bästa är att man kan hyra skridskor i kiosken om man inte har egna.
Finns flera grillplatser om man känner för att grilla i en jättefin miljö.
På sommaren har dom också vid ett antal tillfällen även hyrt in olika kända artister och sångare som tex Markolio, Lena Philipsson osv. De ordnar också många aktiviteter och teaterföreställning så ett tips är att kolla in hemsidan.
Mariebergsskogen9
Erholungswert
Att ta sig hit med bil är inga problem, det är bra skyltat ifrån motorvägen när du kommer in till Karlstad och tar ca 5-10minuter att köra hit från centrum. Vill man åka buss så är det buss nummer 3 ni ska ta och busshållsplatsen är precis utanför huvudentren. På sommaren går det också att åka båt hit som avgår varje timma från centrum och fungerar som vanlig kollektivtrafik.