Bewertung von giannis39 im Detail
giannis39(54)
ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΛΕΜΕΣΟΣ, Zypern99%
Όταν τα παιδιά μου ήταν μικρά η βόλτα μας στον Δημοτικό Κήπο της Λεμεσού ήταν κάτι περισσότερο από απαραίτητη, αφού εκεί όλοι μας διασκεδάζαμε και παίζαμε και κυρίως πηγαίναμε για να θαυμάσουμε τα θηρία, λιοντάρια, τίγρεις και την μοναδική αρκούδα. Τότε τακτικός θαμώνας του κήπου ήταν και η Τζούλη η ελεφαντίνα η οποία πριν λίγα χρόνια πέθανε από κατάθλιψη, όπως αποφάνθηκαν οι γιατροί της. Και όντως προσωπικά με πληγώνει να βλέπω αυτά τα περήφανα ζώα, περιορισμένα σε ένα κλουβί, λες και εκτίουν ποινή φυλάκισης. Οπωσδήποτε στον κήπο μας υπάρχουν αρκετά είδη πιθήκων, καμήλες, γαϊδουράκια, πόνι, ελάφια και τα δικά μας, μοναδικά στον κόσμο πανέμορφα αγρινά. Επίσης ο κήπος εμπλουτίζεται από μεγάλη ποικιλία πτηνών και ερπετών. Ενώ αξιοθαύμαστο είναι το μικρό μουσείο φυσικής ιστορίας με βαλσαμωμένα ζώα, πτηνά και ερπετά καθώς και μια πλούσια συλλογή από χιλιάδες έντομα. Σε αυτή την συλλογή υπάρχει και η δική μου μικρή συνεισφορά από μερικές δεκάδες έντομα που μάζεψα όταν ήμουν μαθητής, όπως και οι υπόλοιποι συμμαθητές μου, τα οποία παραδώσαμε στο μουσείο. Ο Δημοτικός μας κήπος επίσης είναι γεμάτος από διάφορα εδώδιμα και τροπικά δέντρα και φυτά, φυτεμένα με μια αρμονικότητα που προσδίδει ομορφιά και χάρη στο όλο σκηνικό. Διασκορπισμένα διάφορα παιδικά παιχνίδια όπως κούνιες, αλογάκια, τσουλήθρες και άλλα πολλά, είναι ευλογία Κυρίου για τον παιδόκοσμο που τα αξιοποιεί στο έπακρο. Στο χώρο λειτούργει καφετέρια όπου οι μεγάλοι μπορούν να απολαύσουν το ποτό τους παρακολουθώντας τα παιδάκια τους να διασκεδάζουν. Μια βόλτα σε αυτό τον όμορφο κήπο είναι απαραίτητη για τον επισκέπτη στην πόλη της Λεμεσού.
Limassol Μunicipal Gardens10