Bewertung von ANDEL im Detail
ANDEL(56)
София, Bulgarien99%
След толкова много ценни музей,галерии,дворци бях си казал,че ако има време ще посетим восъчните фигури на Мадам Тюсо.Ако трябва да съм честен,това беше последното което искахме да видим.Какво ще научи човек от някакви си хора от восък.Те наистина са най-известните личности за всички времена,но историята за тях е в тяхните музей.
Все пак заслужава внимание от гледна точка забавление и изкуство.
Това беше мястото където чакахме най-много,помислих си защо ли,тук ли е най-интересно,мисля че не.....
Първо искам да споделя,че музея от няколко години не е собственост на Тюсо,а на арабски шейх който е броил за него баснословната сума ....внимание ..... милярд и половина долара.Като в тази цена влизат и останалите музей под името мадам Тюсо.
Историята на фигурите от восък датира от края на 17 век и Мадам Тюсо не е първата в този бранш,а нейния учител на който не помня името.
Мадам Тюсо е била много добър скулптор и дори е преподавала в кралския двор.Забравих да спомена,че тя е французойка и става въпрос за кралския двор Версай,едно от любимите ми места.Заминава за Англия и се установява там когато живота в Франция става много тежък.Стига толкова история,да не ставам банален.
Няма да споменавам всички фигури защото рано или късно ще ги посетите.
Най-голямо задръстване беше пред холивудските звезди,но аз предпочитам историческите фигури,а те са в изобилие.Когато бяхме там,точно бяха поставили и фигурите на Даяна и Доди които будеха голямо любопитство.
Изпитах страхотно удоволствие когато застанах пред знаменитата четворка Пол,Джон,Джордж иРинго.
В никакъв случай не пропускайте една фигура на невзрачна старица защото това е Мадам Тюсо,направена от самата нея преди да умре на близо 90 години.
На излизане ни качиха на едни влакчета,които бяха страхотна атракция минавайки през доста интересни места.
Madame Tussauds Wax Museum8
Architektur
Konzept
Exponate
Bedeutung
С метрото трябва да слезете на спирка Baker Street.
Ние като бяхме цената беше 25 лири.
Работно време от 9.30 де 17.30
Най-добре е да имате предварително закупени билети, може и онлайн,ще влезете през друг вход доста по-бързо.
И тук важи правилото,пакетни билети с други забележителности излизат по-евтино.