Bewertung von ANDEL im Detail
ANDEL(56)
София, Bulgarien99%
Незнам защо,но си бях втълпил,че непременно трябва да посетим това място.Може би заради това,което бях чул от някъде,че на това място свирят винаги невероятни музиканти аматьори.
Тръгнахме към Covent Garden Market,намерихме го лесно като стигнахме до него пеша от към Пикадили.Не беше много близко,но решихме да се поразходим.
Това е едно от най-старите места в Лондон и датира от времето на римляните през първи век.Земята наоколо е била много богата на плодове и зеленчуци и се оказала поминък за хората.За това на това място се създават първите пазари с тази цел.
А неговия възход е когато голям пожар изпепелява голяма част от другите пазари и той става най-търсения в града.
След много години след като предава собственоста от една на друга богата фамилия, Ковън Гардън постепенно е доста занемарен.
В наше време пазара е реконструиран и върнат към стария си живот.
Преди да достигнеш пазара има множество други магазини и заведения за забавление.
Сигурно очаквахме да видим нещо повече и не бяхме впечатлени кой знае колко.
Пазара е едно затворено пространство от множество сергии и магазинчета за разнообразни стоки. Повечето от които със съмнително качество за съжаление.
В центъра на пазара има заведение,и това беше частта която най-много ни хареса. На центъра на ресторанта нон стоп свиреха и пееха на живо опери и оперети,доста добре.Забравихме пазара и се присъединихме към тълпата.
Когато излязохме навън шоуто продължи,един тъмнокож се правеше на Стиви Уондър,друг пееше песни на Бийтълс.Нали за това дойдохме и останахме доволни.
Covent Garden Market7
Kultfaktor
До там може да стигнете лесно с метрото като слезете на едноименната спирка Covent Garden.