Bewertung von prisa im Detail
prisa(40)
Пловдив, Bulgarien98%
Това е едно от местата, които препоръчвам да не пропускате, ако се окажете в Ротердам.
Преживяването е невероятно интересно, вълнуващо и приятно.
Строежът на кулата в Ротердам е започнал през 1958 година, първоначално е проектирана да е по-ниска, но в последствие е изградена до 185 метра.
До нея може да се стигне с кола, която да оставите на огромния платен паркинг наблизо.
Около кулата има прекрасен парк с езеро, в което плуват патици.
Билета струва 10 евро.
Изкачването до първото ниво на 100 метра става с асансьор.
Още с тръването му осветлението става приглушено, чува се нежна музика и глас, който обяснява историята на кулата.
Усещането е сякаш си в космически кораб.
Разбираме, че се изкачваме на 100 метра за 30 секунди и наистина го има усещането, че излиташ много бързо, коленете се подкосяват и натежават.
На първото ниво излизаме от асансьора и имаме възможност да се насладим на невероятната панорама, снимаме като невидели, а после отново само гледаме - сградите, много от които с модернистична архитектура, реката, пристанището (най-голямото в света).
Хората по улиците изглеждат толкова малки и толкова далечни.
Има възможност да се качим на следващото ниво.
По едни стълби се стига до някакво тайнствено отново слабо осветено посещение.
Сядаме, вратите се затварят, чува се звук като на излитаща совалка и за 15 секунди сме на 185 метра.
Нашият космически кораб се завърта на 360 градуса и пред очите ни преминава забележителна панорама на града.
После се спускаме бавно надолу, все още силно впечатлени от преживяното.
Отново сме на първото ниво, посядаме в ресторанта и похапваме на съвсем нормала цена на фона на панорамната гледка.
На излизане минаваме покрай магазинче за сувенири, но цените в него се оказаха в пъти по-високи отколкото в града, затова може да го пропуснете.
За романтично настроените се предлага нощувка в два апартамента, от които цяла нощ може да наблюдавате града.
Не се възползвахме от тази екстра, но някой ден ... кой знае ... сигурна съм, че преживяването наистина си струва.
Euromast10
Aussicht
Няма проблем да се стигне до там с кола, която да оставите на паркинга за 1,50 евро на час.
Изкачването е превърнато в атракция, преживяването е уникално и впечатляващо, наистина си заслужава да се види.
Входа е 10 евро, но си струва всеки цент.
Изгледът не може да се опише с думи, невероятна панорама, която може да се оценят само очите.